Elérhetőségek

A Dorozsmai Nagybani Piac helyét és megközelíthetőségét a honlapon található térképek jól láthatóan mutatják. A Dorozsmai vásártér szerencsés fekvése már a múlt században lehetővé tette, hogy egy kereskedelmi központ alakuljon ki.

A piac három jelentős forgalmú út találkozásánál fekszik. A terület évtizedeken keresztül az országos hírű havi állat- és kirakodóvásárok helyszíne volt, a Nagybani Piac idetelepítése ezért igen célszerű, mondhatni magától érthető döntés volt. A vásártér Szeged, Zsombó / Kiskunmajsa / és a régi 5-ös út felől gyorsan és egyszerűen elérhető. A piac megközelítése ma is ezeken az utakon történik.

A 2005 végén átadott autópálya az észak felől érkezők, a 2006-ban átadott Szeged „nyugati” elkerülő út pedig a Baja felől érkezők számára könnyítette meg a piac megközelítését. Az M43-as autópálya északról, mintegy egy kilométerrel halad el a piac mellett. A piac az autópályáról a lejáró után, a kettős körforgalomból, a Dorozsmai vasúti átjárón keresztül gyorsan elérhető. Az M43-as autópálya továbbépítése a Békés megyéből érkezők számára jelent egyszerűbb megközelíthetőséget.

A lakossági parkoló a Negyvennyolcas utcához (a kijárat mellé) lett áthelyezve.

Search Dorozsmai Nagybani Piac
Share:
Profiles: