A működési rend

A Dorozsmai Nagybani Piacon két fajta kereskedelmi tevékenység folyik.

Az egyik a gépkocsiról történő értékesítés, a másik a kereskedelmi raktárakban folytatott zöldség-gyümölcs és déli gyümölcs értékesítés.

A piac bejárata a Kettőshatári úton van, behajtani az ún. várakoztató parkolón keresztül lehet. A bejáratnál automatikusan működő sorompó van. A bevezető út végén lévő beléptető kapunál a beléptetés automata segítségével történik, az automata kezelésére vonatkozó információk az automatákon vannak feltüntetve. (A beléptetéssel kapcsolatos további információk a letölthető dokumentumok között találhatók). A behajtási díjat a piacon való tartózkodás alatt bármikor, a fizető automatáknál lehet befizetni.

A gépkocsival érkező nagykereskedők számára külön szektorok állnak rendelkezésre, ahol a göngyölegük elhelyezésére is lehetőségük van. A gépkocsival érkező termelők az értékesíteni kívánt terméküket a gépkocsijuk előtt helyezhetik el.

A Dorozsmai Nagybani Piacon mintegy harmincöt nagykereskedő kínálja termékeit a vásárlóknak. Az átadott kereskedelmi raktárakban a légkondicionált körülmények között tárolt zöldség-gyümölcs és déligyümölcs iránt igen nagy a kereslet. Mind a gépkocsis, mind pedig a raktárból történő árukínálat az év minden szakában jelentős. A piacon igény szerint lehetőség van az ún. havi ideiglenes területbérletre is, melyet egyre többen – elsősorban a messzebbről érkező és a piacon folyamatosan jelen lévő termelők – választják. Ez a konstrukció a bérlő részére folyamatos bent tartózkodást és állandó parkolóhelyet biztosít a havi bérleti időszak alatt, téli és nyári üzemmódban egyaránt.

A piac területén – elkülönített módon – fizető lakossági parkoló is működik, mely a nagybani piacon vásárló lakosság igényeit szolgálja ki.

A piacon rendészeti szolgálat működik.

A piac házirendje 2013. október 15-től megváltozott. Az házirend, valamint a házirend kiegészítéseként szolgáló beléptetőrendszer használatának rendje megtalálható az oldal alján, a letölthető dokumentumok között.

Search Dorozsmai Nagybani Piac
Share:
Profiles: